• BIST 10234.78
  • Altın 2398.482
  • Dolar 32.2398
  • Euro 34.6949
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 12 °C

SUSURLUK ŞEKER FABRİKASI SUSURLUK'UN PANCARINI ÜRETİYOR

SUSURLUK ŞEKER FABRİKASI SUSURLUK'UN PANCARINI ÜRETİYOR
Susurluk Şeker Fabrikası 67 yıl sonra üretime başladı. Susurluk Belediye Başkanı Nurettin Güney öncülüğünde gerçekleşen ''beraber üretelim'' projesi kapsamında belediyeye ait 30 dönüm tarlaya pancar ekildi.


Belediye Başkanı Nurettin Güney’in bizzat takip ettiği; beraberüretelim projesi kapsamında, belediyeye ait 30 dönüm tarlaya pancar ekildi ve şimdi o pancarlar, kampanya dönemi ilk günü, ilk sırada Fabrika Müdürü Kürşad Erdoğan eşliğinde, fabrikaya resmen teslim edildi.

3s.jpg

Kampanya döneminin ilk günü, siftah pancarını fabrikaya teslimi sırasında yapılan sohbetlerde; Belediye Başkanı Nurettin Güney ve Susurluk Şeker Fabrikası Müdürü Kürşad Erdoğan, kampanya döneminin fabrika için bir düğün, bir bayram günü olduğunu söylediler.

Belediye Başkanı Güney; bu projeyi, çiftçilerimize örnek olmak, onları üretime teşvik etmek için hayata geçirdiklerini söyledi. ‘‘Şimdi toprak işi bitti, şimdi şeker evlere ulaşacak’’ diyerek proje sürecinin devam ettiğini belirtti.

2s-001.jpg

Susurluk Belediye’sinin ürettiği pancarın, şeker oranı ölçümlerine de katılan Nurettin Güney ve Kürşat Erdoğan, sonuçta 13.46 gibi yüksek bir oranla karşıltılar. Bu oranın verimlilik açısında oldukça iyi ve yüksek bir oran olduğu kaydedildi.

4s.jpg

Susurluk Şeker Fabrikasının pancar ihtiyacı; bu yıl büyük oranda Susurluk Belediyesi tarafından karşılandı. Kürşat Erdoğan Gelecek yıl için Balıkesir bölgesinde 500 bin pancar ekim sözleşmesi imzalandığını paylaştı.

Susurluk Belediye Başkanı Nurettin Güney; Pancar, Ata tohumu, Lavanta Bahçeleri gibi devam eden bir çok üretim projemiz olduğu gibi yenileri için de çalışmaların devam ettiğini söyledi.

 

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Özgür İstanbul | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.