• BIST 10267.09
  • Altın 2411.913
  • Dolar 32.3139
  • Euro 34.8106
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 11 °C

TÜRK VATANDAŞLAR ÇİN'DEN TAHLİYE EDİLİYOR

TÜRK VATANDAŞLAR ÇİN'DEN TAHLİYE EDİLİYOR
Çin'i etkisi altına alan koranavirüs Avrupa ülkelerine de sıçradı. Bir çok Avrupa ülkesine bulaşan virüs bu güne kadar 132 kişinin ölümüne virüsten etkilenen kişi sayısının 5 bin 974'e yükseldiği açıklandı.

Türkiye'nin Pekin Büyükelçisi Emin Önen, Vuhan'da yaşayan 32 Türk vatandaşının tahliyesi için işlemlere başladıklarını duyurdu. Önen , "En kısa zamanda vatandaşlarımızı ülkeden tahliye edeceğiz. Gelenlere de karantina uygulaması yapılacak" bilgisini verdi.

Türkiye Pekin Büyükelçisi Emin Önen wuhan şehrinde yaşayan Türk vatandaşlarına yönelik tahliye işlemşerini başlattıklarını açıkladı.Sağlık Bakanı Fahretti Koca'da Çin'de yaşayan Türklerin ülkemize gönderilmesi için gerekli talimatları verdiklerini belirterek ''hiç bir vatandaşımızı o bölgede bırakmayacağız''dedi. Wuhan şehrinde yaşayan 32 Türk vatandaşının Türkiye'ye getirilmesi için tahliye işlemleri başlatıldı.

Türkiye Pekin Büyükelçisi Emin Önen sadece wuhan kentinde yaşayan Türk vatandaşlarının tahliye edileceğini ifade ederek kirli bilgilere itibar edilmemesi gerektiğini belirtti.

Önen Wuhan şehrinde ölü sayısını 106'ya yükseldiğini belirterek karantina şartlarının uygulandığını ve otobüs seferlerinin durdurulduğunu söyledi.Karantinaya alınan kişi sayısının 44 olduğunu ifade eden Önen bölgede yaşayan ve tahliye edilecek Türk vatandaşlarının virüs kapmadığını belirtti.

VATANDAŞLARIMIZA BELLİ BİR PROSEDÜR UYGULANACAK

Emin Önen Çin'in wuhan şehrinden tahliye edilecek Türk vatandaşlarıyla ilgili rutin prosedür uygulamasının yapılacağını ifade ederek;Hem onların sağlığı, hem ülkenin sağlığı açısından belli bir prosedür uygulanacak. Çin genelinde bize kayıtlı 6 bin vatandaşımız var, diğer başkonsolosluklarımızla irtibat halindeyiz. Tüm vatandaşlarımızla irtibat halindeyiz, zaten ilan ettik numaralarımızı. Çin’e özgü sosyal medya hesaplarında chat grubu kurduk, oradan da yazıyorlar. Turizm, iş amaçlı gelen Türk vatandaşları da bize ulaşmış vaziyette. 32 vatandaşımız Wuhan’da bulunan vatandaşımız.''dedi.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Özgür İstanbul | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.