• BIST 10276.88
  • Altın 2385.073
  • Dolar 32.2296
  • Euro 34.7
  • İstanbul 10 °C
  • Ankara 6 °C

TUZLA'DA MEYDANA GELEN PATLAMADA 3 KİŞİ HAYATINI KAYBETTİ

TUZLA'DA MEYDANA GELEN PATLAMADA 3 KİŞİ HAYATINI KAYBETTİ
Tuzla'da Vernikçiler sanayi sitesinde bulunan fabrikada çıkan patlama nedeniyle 3 kişinin hayatını kaybettiği belirtildi.9 kişinin yaralandığı patlamada AFAD ve güvenlik ekipleri olay yerine gelerek çevreyi kontrol altına aldı.

Tuzla''da Vernikçiler sanayi sitesi içerisinde bulunan bir vernik fabrikasında saat 13.00 sıralarında büyük çaplı patlama meydana geldi.

Video Linki ektedir;https://www.youtube.com/channel/UCuDHd-rUSfnAjVXKtLHrgog/videos

Patlama sesi Anadolu Yakasının farklı ilçelerinden de duyuldu. Patlamanın ardından fabrika alev alev yanmaya başladı. Olay yerine çok sayıda itfaiye ekibi sevk edildi. Bitişik nizam 6 iş yerindeki yangın yaklaşık 1 saatte kontrol altına alındı.

2-20220429174750.jpg

Fabrikada meydana gelen patlama anı ise vatandaşın cep telefonu kamerasınca saniye saniye kaydedildi. Görüntülerde fabrikanın yandığı esnada bir patlamanın yaşandığı ve patlama nedeniyle çevreye bazı parçaların saçıldığı görülüyor.

PATLAMADA 3 KİŞİ HAYATINI KAYBEDERKEN 9 KİŞİ DE YARALANDI 

Televizyona programına telefonla bağlanan Tuzla Belediye Başkanı Şadi Yazıcı, patlama nedeniyle yaralıların olduğunu bildirdi. Tuzla Kaymakamı Ali Akça, patlamada 3 kişinin öldüğünü, 9 kişinin de yaralandığını açıkladı. Öte yandan Cuma namazı saati olduğu için fabrikada az sayıda işçinin bulunduğu öğrenildi.

İSTANBUL VALİLİĞİ AÇIKLAMA YAPTI

İstanbul Valiliği'nden Tuzla'da meydana gelen yangın ile ilgili açıklama yapılan açıklama ise şöyle: "Bugün saat 13.15'te Tuzla ilçesi Ortamahalle Atayolu Caddesinde kimyevi üretim yapılan, Boya ve Vernikçiler Kooperatifindeki bir fabrikada henüz belirlenemeyen bir sebeple yangın meydana gelmiştir. Olay yerine ivedilikle itfaiye, ambulans, güvenlik ve AFAD ekipleri sevk edilmiş, yapılan müdahale neticesinde yangın kontrol altına alınmış, soğutma çalışmaları devam etmektedir. Ayrıca, yakın bölgedeki otluk alana sirayet eden yangın Orman Bölge Müdürlüğü ekiplerince söndürülmüştür. Yangında hafif şekilde yaralanan (9) işçimize sağlık ekiplerince müdahale edilmiş, (T.A), (M.Ö) ve (T.T) adlı (3) işçimiz maalesef hayatını kaybetmiştir."

OLAYLA İLGİLİ SORUŞTURMA BAŞLATILDI 

Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından olaya ilişkin soruşturma başlatıldı. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı da fabrikada çıkan yangına ilişkin inceleme yapmak üzere müfettiş görevlendirdi.

"KARŞI TARAF ÇOK KÖTÜ YANIYORDU"

Patlamada yaralanan bir işçi ise konu hakkında, "Fabrikada çalışıyorduk. Önce bir patlama sesi duyduk. Karşı taraf yanmaya başladı. Kapıya çıktık millete bağırdık. Ambulansı aradık. Kapıya çıktım karşı taraf çok kötü yanıyordu. Camdan karşı taraftaki fabrikanın sahiplerini çıkardılar. Aradan 3-5 dakika geçtikten sonra çok büyük bir patlama daha oldu. O an ben kendimi yerde buldum. Ben karşı fabrikadaydım." ifadelerine yer verdi.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Özgür İstanbul | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.