• BIST 9915.62
  • Altın 2439.282
  • Dolar 32.4246
  • Euro 34.6533
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 21 °C

ULUSLARARASI 16.GELENEKSEL SANATÇILAR BULUŞMASI PENDİK'TE BAŞLADI

ULUSLARARASI 16.GELENEKSEL SANATÇILAR BULUŞMASI PENDİK'TE BAŞLADI
Pendik Belediyesinin düzenlediği Uluslararası 16. Geleneksel Sanatçılar Buluşması başladı.

Açılış töreninde konuşan Başkan Ahmet Cin “Geçen yıl 775 program yaptık.Biz Pendik olarak bu faaliyetlere çok önem veren ve merkez olmayı amaçlayan bir ilçe ve belediyeyiz.Bu tür etkinliklere devam edeceğiz. ”dedi.

2-832.jpg

Pendik Belediyesinin düzenli olarak gerçekleştirdiği ve pek çok sanatçıyı Pendik’te buluşturan Uluslararası 16. Geleneksel Sanatçılar Buluşması 24 Eylül’de başladı. Açılış törenine Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Ahmet Misbah Demircan, İstanbul Milletvekili Eyüp Özsoy, Pendik Belediye Başkanı Ahmet Cin ve AK Parti Pendik İlçe Başkanı Ali Şirin katıldı.Alanda yapılan kurdele kesim törenine katılan Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Ahmet Misbah Demircan yaptığı konuşmada “Toplumun ruhu kültürdür,aklı sanattır.Bir belediye ve başkanı kültür-sanatsız bir şehir inşa edemez.

3-684.jpg

Başkanımızı tebrik ediyorum bu konudaki eylemleri için sağ olsun var olsun.Gençlerimiz sanattan ilham alacak ve geleceklerini bu şekilde tasarlayacak.Ben gençlerimizin de sesi olarak Başkanımızı alkışlıyorum.” ifadelerinde bulundu. 2019-2020 senesinde 775 program yapıldığını belirten Başkan Ahmet Cin “Biz Pendik olarak bu faaliyetlere çok önem veren ve merkez olmayı amaçlayan bir ilçe ve belediyeyiz.Bu tür etkinliklere devam edeceğiz ”dedi.

4-415.jpg

Ahşap,çini,halı dokumacılık…El sanatları bu etkinlikte Pendik Sahil Meydanı'nda gerçekleştirilen Uluslararası 16. Geleneksel Sanatçılar Buluşması
ahşap oyma,çini,halı dokuma,tesbih,seramik ve daha birçok el sanatına ev sahipliği yapıyor.Aynı zamanda alanda kurulan sahnede çeşitli müzisyenler katılımcılara doyulmaz bir müzik keyfi yaşatıyor. 24 Eylül’de başlayan etkinlik sanat-severleri 1 Ekim’e kadar ağırlamaya devam edecek.

5-241.jpg6-165.jpg7-103.jpg8-072.jpg

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Özgür İstanbul | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.