• BIST 9995.07
  • Altın 2439.282
  • Dolar 32.4246
  • Euro 34.6533
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 17 °C

ÜMRANİYE BELEDİYESİ ARAMA KURTARMA EKİPLERİ 22 CAN KURTARDI

ÜMRANİYE BELEDİYESİ ARAMA KURTARMA EKİPLERİ 22 CAN KURTARDI
Kahramanmaraş’ın Pazarcık ve Elbistan ilçelerinde meydana gelen ve çevre illeri de etkileyen depremlerin ardından harekete geçen Ümraniye Belediyesi Arama-Kurtarma Ekibi enkaz altında kalan 22 vatandaşı kurtardı.

 

6 Şubat’ta Kahramanmaraş’ın Pazarcık ve Elbistan ilçelerinde meydana gelen ve çevre illerde de büyük yıkımlara yol açan depremlerin ardından teyakkuza geçen Ümraniye Belediyesi Arama-Kurtarma Ekibi enkaz altında kalan 22 insanı kurtardı. Hatay’ın merkezinde yapılan çalışmalar sonucunda kurtarılanların tedavileri yapılmak üzere sağlık ekiplerine teslim edildi.

2-124.jpeg

İş makineleri bölgeye sevk edildi

Öte yandan depremin olduğu andan itibaren yardımlaşma ve dayanışma ruhuyla çalışmalarını sürdüren Ümraniye Belediyesi deprem bölgesine gönderdiği çadır ve temel ihtiyaç malzemelerinin yanı sıra arama-kurtarma çalışmalarına destek olmak için çok sayıda aracı bölgeye sevk etti. 16 kişilik Arama Kurtarma Ekibi, 3 Arama Kurtarma aracı, mobil ikram aracı ve kapalı kasa kamyonet olmak üzere 5 adet araç ve 13 personel, 2 tır, 9 adet minibüs, 1 ekskavatör, 2 beko loder, 1 eskort aracı, 8 personel, 3 hilti, 3 konteyner, 13 çadır, 3 kamyon kumanya ve mobil mutfak hızlı bir şelide kuruldu. Toplamda 32 personel deprem bölgesinde arama kurtarma çalışmaları yapıyor.

3-100.jpeg

Ümraniye’de vatandaşlar yardım için seferber oldu

Ümraniye Belediyesi ve Ümraniye Kaymakamlığının başlattığı kampanya kapsamında vatandaşlar bebek bezi, battaniye, ısıtıcı, temizlik ürünleri, gıda malzemesi ve birçok ihtiyaç malzemesini yardım noktalarına ulaştırdı.

Toplanan yardımlar TIR’lar ile deprem bölgesine gönderiliyor. İlçeden şu ana kadar deprem bölgesine 100 TIR yardım malzemesi sevk edildi.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Özgür İstanbul | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.