• BIST 10208.65
  • Altın 2395.066
  • Dolar 32.3403
  • Euro 34.7603
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 14 °C

ÜMRANİYE BELEDİYESİ'NDEN DEPREM BÖLGESİNE ELDİVEN, ATKI VE BERE YARDIMI

ÜMRANİYE BELEDİYESİ'NDEN DEPREM BÖLGESİNE ELDİVEN, ATKI VE BERE YARDIMI
Ümraniye Belediyesi Kadın ve Aile Hizmetleri Müdürlüğü Meslek Edindirme Kursları öğretmenleri tarafından, depremzedeler için patik, eldiven, atkı, bere ve yelek dikiliyor.

 

Ümraniye Belediyesi Kadın ve Aile Hizmetleri Müdürlüğü Meslek Edindirme Kursları bünyesinde görev yapan 25 kadın öğretmen, deprem bölgesindeki ihtiyaç sahiplerine patik, eldiven, atkı, bere ve yelek dikiyor. Cahit Zarifoğlu Kültür Merkezi’nde bir araya gelen kadınların hazırladıkları ürünler, Ümraniye Belediyesi’ne ait tırlarla bu gece yola çıkacak. Depremzedeler için durmadan üreten kadınlar, hafta boyunca deprem bölgesine gitmesi için malzeme üretmeye devam edecek.

2-2-001.jpeg

Ümraniye Belediye Başkanı İsmet Yıldırım yaptığı açıklamada, “ Ümraniye Belediyesi olarak ülkemizi yasa boğan depremin ardından tüm imkânlarımızla harekete geçtik. Kısa süre içerisinde deprem bölgesine intikal eden Arama Kurtarma Ekibi'miz çalışmalarına aralıksız devam ediyor. Ayrıca Ümraniye Kaymakamlığı'mızla birlikte AFAD koordinesinde  hemşehrilerimizin desteğiyle yardım malzemeleri taşıyan tırları deprem bölgesine yolcu ettik ve etmeye devam ediyoruz. Meslek Edindirme Kursları'mızda öğretmenlik yapan kardeşlerimiz de yaşanan bu acı hadiseye kayıtsız kalamadı. Depremzede vatandaşlarımızın zor kış koşullarından bir nebze korunabilmeleri amacıyla Cahit Zarifoğlu Kültür Merkezi'mizde polar kumaştan atkı, bere, patik ve yelek üretiyorlar. Çocuk, kadın ve erkekler için ebat ebat üretim yapılıyor. Amacımız bunları bu akşamki sevkiyata yetiştirebilmek. Bu çalışma hafta sonuna kadar devam edecek” dedi.

Kurs hocası Melike Demir, “Ürettiğimiz ürünleri deprem bölgesine göndereceğiz. Eldiven, patik, atkı ve bere yapıyoruz. Deprem bölgesindeki insanları sıcak tutabilmek için bir araya geldik. Umarım oradaki insanlara faydası olur. Bugün 250-350 adet üretmeyi amaçlıyoruz” şeklinde konuştu.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Özgür İstanbul | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.