• BIST 9693.46
  • Altın 2509.823
  • Dolar 32.5759
  • Euro 34.7692
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 21 °C

ÜMRANİYE'DE 19 MAYIS GENÇLİK VE SPOR BAYRAMI COŞKUYLA KUTLANDI

ÜMRANİYE'DE 19 MAYIS GENÇLİK VE SPOR BAYRAMI COŞKUYLA KUTLANDI
Ümraniye’de Gençlik ve Spor Hizmetleri Müdürlüğü’nün kursiyeri olan 26 farklı branştan 690 sporcu ve 200 eğitmenin katılımı ile Gençlik ve Spor Yürüyüşü gerçekleşti.

19 Mayıs Atatürk’ü anma Gençlik ve Spor Bayramı kapsamında düzenlenen yürüyüşte küçüğünden büyüğüne birçok genç yaklaşık iki kilometrelik yolu mehter marşları eşliğinde ellerinde bayraklarla yürüdü.

3-049.jpeg

19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı sebebiyle Ümraniye Belediyesi Gençlik ve Spor Yürüyüşü gerçekleştirerek farklı bir etkinliğe imza attı. 26 farklı branştan 1000’e yakın sporcu ve 200 eğitmenin katılımıyla gerçekleşen etkinlik, sporcuların trafiğe kapalı Alemdağ Caddesi'nde toplanmasıyla başladı. Ümraniye Belediye Başkanı İsmet Yıldırım da yürüyüşe katılarak gençlerle birlikte en ön safta yer aldı. Mehter takımı eşliğinde marşlar söyleyerek yürüyen sporcular, eski santral meydanında yürüyüşü sonlandırdı. Protokol konuşmalarıyla son bulan gençlik yürüyüşü renkli görüntülere sahne oldu.

4-030.jpeg

 “CUMHURİYETİN KAZANIMLARI, DEMOKRASİ BÖYLE BİR ŞEY İŞTE”

Kutlamalara katılan Ümraniye Belediye Başkanı İsmet Yıldırım günün anlam ve önemine değinerek, “Kim diyebilirdi ki 103 sene sonra bu kalabalıkla bu gençlikle Ümraniye'de Alemdağ Caddesi’nde gençlik bayramımızı kutlayacağız. Cumhuriyetin kazanımları, demokrasi böyle bir şey işte. Çok şükür ki o tarihte çok değerli olan vatanımızın, Misak-ı Milli sınırları bu vesileyle çizilmiş oldu. Bu gün de gençliğimize armağan edildi” şeklinde konuştu.

5-012.jpeg

“BİZİM RUHUMUZ, VATANIMIZ, MİLLETİMİZ BURADA”

Herkesin 19 Mayıs’ını kutlayan Yıldırım, “Başta Gazi Mustafa Kemal Paşa olmak üzere bütün silah arkadaşlarını minnetle anıyoruz. Bu vatana göz diken olursa bir karış toprağını değil, bir santimini bir milimetrekaresini kimseye vermeyiz. Bizim ruhumuz, vatanımız, milletimiz burada. Birlik ve beraberlik içerisinde bu vatanı daha güçlü, daha ve müreffeh bir hale getirmek için gençlerimizle birlikte çalışacağız.

6-007.jpeg

Ben gençlere bayramınız kutlu olsun diyorum. Hepimize kutlu olsun. Gençlerimizi seviyoruz. Hakikaten muazzam bir gençlik var. Yunanistan'ın nüfusu on küsur milyon, gençliğimiz ise yirmi milyon. O sebeple diri bir gençlik var, iri bir gençlik var. Nüfusumuz 84 milyona dayandı. İnşallah yüz milyonları geçeceğiz, daha güçlü bir Türkiye diyorum” dedi.

Etkinlikler düzenlenen yürüyüş, saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla sona erdi.

7-001.jpeg

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Özgür İstanbul | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.