• BIST 9915.62
  • Altın 2439.282
  • Dolar 32.4246
  • Euro 34.6533
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 15 °C

ÜMRANİYE’YE BİR KALICI ESER DAHA

ÜMRANİYE’YE BİR KALICI ESER DAHA
Ümraniye Belediyesi, Ramazan ayının ikinci gününde Hoca Esman ve Emine Aker Camii’nin açılışını AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hayati Yazıcı ve Başkan İsmet Yıldırım’ın katılımıyla yaptı. Kılınan İkindi namazının ardından cami dualarla hizmete açıldı.

Ümraniye Belediyesi tarafından Tatlısu Mahallesi’nde 340 metrekarelik bir alana yaptırılan ve bahçesinde şadırvan ile çay ocağının bulunduğu toplam 500 kişi kapasiteli Hoca Esman ve Emine Aker camii dualar eşliğinde ibadete açıldı.

2-223.jpeg

Açılışa; AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hayati Yazıcı’nın yanı sıra Ümraniye Belediye Başkanı İsmet Yıldırım, AK Parti İlçe Başkanı Salim Çetinkaya, ilçe protokolü ve vatandaşlar katıldı. Kur’an-ı Kerim tilaveti ile başlayan program, İlçe Müftüsü Abdulkerim Çelik’in duası ile sona erdi.

Açılış programında bir konuşma gerçekleştiren Başkan İsmet Yıldırım, “Bugün böylesine güzel bir günde hayırlı bir iş için beraberiz. Ramazan-ı Şerif’imiz mübarek olsun. Rabbim camimizi hayırlı eylesin” dedi. Başkan Yıldırım, “2019’da göreve geldiğimiz günden bu zamana kadar 18 tane cami yapma imkânımız oldu. Kimisi hayırsever kardeşlerimizle, kimisi de belediyemiz bünyesinde yapıldı. Hayırsever Esman amcamıza da huzurlarınızda çok teşekkür ediyorum. Rabbim bu camileri yaptıranlardan ve sebep olanlardan razı olsun. Hizmetlere devam inşallah. Hepinize teşriflerinizden dolayı teşekkür ediyorum. Sağ olun. Var olun” dedi.

3-184.jpeg

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hayati Yazıcı ise yaptığı konuşmada; “Kıymetli Ümraniyeliler hepinizi sevgi ve saygıyla selamlıyorum. Bugün burada açılışını yapacağımız camimizin hayırlara vesile olmasını diliyorum. Camiler, mescitler bir ülkenin İslami görüntüsünün en temel işaretleridir. Biz cami yaparız. Simgesel eserlerin üzerinde bir hassasiyetimiz var. Siyaset anlayışımız bizim böyle. Hamd olsun Ayasofyayı yeniden camiye çeviren bir liderimiz var. Bizlerde bu hassasiyetle hizmetlerimizi yapıyoruz. Gelecek için yapıyoruz. 31 Mart’ta yapılacak seçimlerin ülkemiz için hayırlara vesile olmasını diliyorum. Ramazan-ı şerifimiz mübarek olsun" dedi.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Özgür İstanbul | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.