• BIST 9079.97
  • Altın 2310.506
  • Dolar 32.336
  • Euro 35.0929
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 22 °C

YILMAZ BÜYÜKERŞEN;''ESKİŞEHİR YASAKLARLA DEĞİL ÖZGÜRLÜKLERLE ANILMAYI HAK EDİYOR''

YILMAZ BÜYÜKERŞEN;''ESKİŞEHİR YASAKLARLA DEĞİL ÖZGÜRLÜKLERLE ANILMAYI HAK EDİYOR''
Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen Eskişehir Valiliği tarafından kentte festivallerin yasaklanmasına tepki göstererek yasakların geri alınmasını istedi.

 

Eskişehir Valiliği, ‘uygun görülenler hariç’ olmak üzere açık alanlarda yapılması düşünülen her türlü yürüyüş, oturma eylemi, stant, çadır kurma, afiş, pankart asma, konser, şenlik ve festival gibi etkinliklerin 15 gün süreyle yasaklandığını açıkladı.

Karara kamuyoundan tepkiler art arda geldi. Öğrencilerin ilgi odağı olarak dikkat çeken, dünyanın en güvenli 8. şehri olan ve kültürüyle dünya genelinde dikkat çeken Eskişehir'de verilen yasak kamuoyunda tepki ile karşılandı. Sanatçılar ve siyasilerden gelen tepkiler sürerken Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Prof. Dr. Yılmaz Büyükerşen Anka haber ajansına görüntülü açıklama yaparak karardan geri dönülmesi çağrısında bulundu.

Yılmaz Büyükerşen'in açıklamaları şöyle oldu:

Sanatın, kültürün kenti Eskişehir'in böylesine bir yasakla anılıyor olmasından büyük üzüntü duyduğumu ifade etmeliyim. Kamuyou on binlerce öğrencinin yaşadığı bu kentte böylesine bir uygulamanın kişisel hak ve özgürlüklerini ihlal ettiğini söylüyor. Ayrıca bu yasak tarihlerinin 19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayram'nı kapsıyor olması bizleri ayrıca üzmektedir. 

Gençler sürekli olarak bizlere ulaşarak kararın kaldırılması taleplerini iletiyorlar. Ben kentteki tüm gençler adına sivil toplum kuruluşları, sanatçılar adına bu kararın tekrar gözden geçirilmesi adına yetkililere çağrıda bulunmak istiyorum. Sayın vali bu tepkilere sessiz kalmayacaktır. Gençliğin başkenti Eskişehirimiz, yasaklarla değil; özgürlüklerle, bilimle, sanatla, kültürle anılmayı hak ediyor.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Özgür İstanbul | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.