• BIST 10276.88
  • Altın 2389.553
  • Dolar 32.3413
  • Euro 34.8304
  • İstanbul 17 °C
  • Ankara 16 °C

YİNE BİR COVİD -19 HASTA SKANDALI! SEYAHAT EDERKEN YAKALANDI

YİNE BİR COVİD -19 HASTA SKANDALI! SEYAHAT EDERKEN YAKALANDI
Manisa'da Covid-19 testi pozitif çıkan bir hasta kuralları çiğneyerek otobüste yolculuk yaparken ihbar üzerine yakalandı.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'nın Covid-19 salgını ile mücadele kapsamında yoğun bir uğraş vermesine karşın covid-19 hastaları karantina kurallarını ihlal ederek elini kolunu sallayarak seyahatlerini gerçekleştiriyorlar. Geçtiğimiz haftalarda covid-19 tanısı konulan bir hasta karantinada olması gerekirken tatile çıkmış ve yol kontrolleri sırasında polis ekiplerince yakalanmıştı. 

Aynı benzer olay Manisa'nın Kula ilçesinde meydana geldi. Covid-19 hastası karantina kuralını ihlal ederek otobüsle yolculuk yaparken ihbar edilerek yakalandı. Erzurum'a gitmek için İzmir'den yola yola çıkan 49 yaşındaki yolcu ihbar edilmek suretiyle yakalanarak Kula Devlet Hastanesi'ne götürüldü.

İhbar üzerine harekete geçen Kula Bölge Trafik İstasyon Amirliği ekipleri otobüsü bir dinlenme tesisi önünde yolcu otobüsünü durdurarak covid-19 hastasını sağlık görevlilerine teslim etti.

Yapılan kontrollerde 49 yaşındaki M.M.T.’nin dün yapılan Koronavirüs (Covid-19) testinin pozitif çıktığı ve karantina kurallarını ihlal ettiği tespit edildi.

14 GÜNLÜK KARANTİNA UYGULANACAK

Pozitif vaka olan şahıs karantina işlemleri için 112 acil sağlık ekipleri tarafından Kula Devlet Hastanesi Covid-19 servisine götürülürken, pozitif vaka ile temaslı olan otobüsün muavinine de yolcuğunu tamamlanmasının ardından 14 günlük süre ile evinde karantinaya alınması için tutanak tanzim edildi.

7 YOLCUYA KARANTİNA İŞLEMİ UYGULANMADI

Covid-19 olan vatandaşın oturduğu koltuğun önü, arkası ve yanında başka bir yolcunun seyahat etmemesi ise sevindirdi. Pozitif vaka olan yolcu ile uzak oturmaları sebebi ile otobüste seyahat eden diğer 7 yolcuya karantina işlemi uygulanmadı.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Özgür İstanbul | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.