• BIST 9879.61
  • Altın 2435.681
  • Dolar 32.5203
  • Euro 34.8906
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 26 °C

ASIL ŞİDDET KÜFÜRDÜR SPOR DEĞİL 

ASIL ŞİDDET KÜFÜRDÜR SPOR DEĞİL 
Kickboks ,Muay thai, Boks, Güreş, Bjj (brazilian jiu jitsu ), Crossfit branşların'da başarılı sporcular yetiştiren Selukhan Iğdır dövüş sporlarıyla ilgili gazetemize özel açık açıklamalarda bulundu.

Selçukhan Iğdır gazetemize vermiş olduğu özel demecinde dövüş sporlarının şiddet içermediğini ifade ederek asıl şiddetin dövüş sporları değil küfür olduğunu belirtti.
whatsapp-image-2019-07-18-at-23-03-04.jpeg

Selçukhan Iğdır; Türkiye'de ata sporlarının  unutulmaya yüz tuttuğunu, bunun sebebinin ise toplumda ebeveynlerin  çocuklarını küçük yaşta ata sporlarına değil, futbola özendirilmesi sonucu oluştuğunu ifade etti.

Iğdır;yoksul ailelerin çocuklarında görülen başarı oranlarının yaşam şartlarının zorluklarından kaynaklı olduğunu vurgulayarak; Dar gelirli ailelerin çocuklarının her zaman akıllarında şampiyonluk olur.Bu çocuklar başarı için enerjilerini sonuna kadar kullanırlar ve başarıya her zaman daha çok yakın olurlar''dedi.

Özgür İstanbul Gazetesi: Kendinizi tanıtır mısınız?

Ben Selçukhan IĞDIR; 20 Ağustos.1979 İstanbul Kartal doğumluyum. Kickboks ,Muay thai, Boks, Güreş, Bjj (brazilian jiu jitsu ), Crossfit branşlarına hakimim.

Özgür İstanbul Gazetesi: Eğitim verirken temel aldığınız esaslar nelerdir? 

Selçukhan IĞDIR: Eğitim verirken genelde spor disiplini, sporcu ahlakı ile yetiştirmek ve eğitim aldığı branşta gerek beslenme gerek antrenman programları üzerine çok yoğunlaşırız.

Özgür İstanbul Gazetesi: Boks -Kick Boks-MuayThai- bu branşların Türkiyede geleceği var mı? Sporcular genelde bu üç branştan hangilerinin üzerine düşüyor?

Selçukhan IĞDIR: Türkiye'de genellikle hemen hemen her yastaki insanlar Kick Boks ve Boks sporları üzerine yoğunlaşıyor Türkiye'de bu sporlar sponsor bulamadığı için maalesef fazla ilerleyemiyor bunun en büyük sebeplerinden biri, fazlası ile futbol üzerine yoğunlaşılması örnek vermem gerekirse  güreş gibi bir ata sporuna sahipken ilgisizlikten maalesef bu spor yok olmak üzere ve bunun gibi birçok branşı da sayabilirim


Özgür İstanbul Gazetesi: Son zamanlarda dövüş  sporlarına duyulan talep fazlalığının sebepleri nedir?

Selçukhan IĞDIR: Son zamanlarda dövüş sporlarına olan ilginin sebebi bazı Tv kanallarının mücadele sporlarını daha sık ekrana getirmesi ve izleyicilerin bu sporları tanıması bu spora olan ilgiyi arttırıyor.

Özgür İstanbul Gazetesi: Ekonomik seviyesi düşük olan, toplumdan biraz daha uzak yaşayıp kendi özüne dönen insanların dövüş sporlarında daha başarılı olduklarını görüyoruz. Sizce bunun en büyük sebebi nedir?

Selçukhan IĞDIR: Düşük gelirli ailelerin sporda daha başarılı olmalarının sebebi ise; Bana göre her zaman zorluklarla mücadele ettikleri için yaptıkları işlere çok bağlı olmasıdır. Dikkatimi çeken ise genelde bu sporcular yorulduklarında hemen pes etmezler ve her zaman hayalleri ve hedefleri büyük olur.
Her zaman akıllarında şampiyonluk olur ve başarı için enerjilerini sonuna kadar kullanırlar ve başarıya her zaman daha çok yakın olurlar.
 
Özgür İstanbul Gazetesi: Mixed Martial Arts (Karma Dövüş Sanatları) Türkiyede  bulunan şuan ki durumu ve geleceği nedir?

Selçukhan IĞDIR: MMA branşında çok yetenekli sporcularımız var ama bu bahsettiğimiz sporcuların Türkiye'de karşılaşmaları uzun zaman alabilir.

Sebebine gelirsek, ülkemize profesyonel boks'un gelmesi bile çok uzun yıIlar sürdü. Düşünsenize ülkemizde boks sporunu çok şiddetli bulanlar var hala...

Bence dünyanın en centilmence olan spor dalı bokstur: Bazı spor dallarında bir tribün insan ağıza alınmayacak küfürler ediyor ve bu görmezden geliniyor. Halbuki insanlar boksa şiddetli diyor. Yani demem o ki, Asıl şiddet küfürdür; spor değil.

Röportaj /Mertkan ÖZDEMİR

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Özgür İstanbul | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.