• BIST 9079.97
  • Altın 2322.335
  • Dolar 32.3413
  • Euro 34.9435
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 13 °C

ÖĞRENCİ TACİZİYLE GÜNDEME GELEN ŞENGÖR SOSYAL MEDYADA İNFİAL YARATTI

ÖĞRENCİ TACİZİYLE GÜNDEME GELEN  ŞENGÖR SOSYAL MEDYADA  İNFİAL YARATTI
İTÜ Öğretim üyesi Prof. Dr. Celal Şengör öğrencisini nasıl taciz ettiğini videoyla anlatarak büyük tepki topladı. Sosyal medyanın ayağa kalktığı video sonrası öğrenciler ve kadın örgütleri Şengör'ün görevden alınmasını istedi

 

İTÜ öğretim üyesi Prof. Dr. Celal Şengör'ün sosyal medyada paylaşılan ve bir öğrencisini taciz ettiğini anlattığı video tepki çekti.

Videoda Şengör, “Yanımda duruyor. O kadar kızdırdı ki Saniye'nin eteğini kaldırdım, kıçına bir tokat attım. Bu, dehşete düştü. Baktım böyle bakıyor bana. Bana bak dedim baban bunu yaptı mı dedim. Babam bile böyle bir şey yapmadı dedi. Hah dedim eksik kalmış şimdi tamamlandı” ifadelerini kullandı.

Kadın örgütleri ve öğrenci toplulukları Celal Şengör'e tepki gösterdi. 

İTÜ Kadın+ Dayanışması, "Öğrencisini nasıl taciz ettiğini pişkin pişkin anlatan, İTÜ’de akademisyen olan Celal Şengör’ü teşhir ediyoruz! Bizleri ‘terbiye’ ettiğini sanan, akademide tacizi ve tecavüzü meşrulaştıran bu adamı okulumuzda istemiyoruz" açıklamasını yaptı.

Öğrenci Sendikası da Şengör'ün göreve devam etmesini istemediklerini belirterek, "Utanmadan öğrencisini nasıl taciz ettiğini anlatan İTÜ akademisyeni Celal Şengör’ü okulumuzda istemiyoruz. Tacizcileri ve tacizi meşrulaştıran kişileri okullarımızda barındırmayacağız" ifadelerini kullandı.

İşte sosyal medyada tepki mesajları;

KADEM

@kademorgtr

Celal Şengör'ün öğrencisine uyguladığı taciz ve şiddet olayı utanç vericidir. Bu olayı "terbiye etmek" şeklinde meşrulaştırmaya çalışmak kabul edilemez. Kadınları şiddet ve tacizle terbiye ettiğini zanneden zihniyete hiçbir yerde geçit verilmemelidir.

Öğrenci Sendikası

Utanmadan öğrencisini nasıl taciz ettiğini anlatan İTÜ akademisyeni Celal Şengör’ü okulumuzda istemiyoruz.

FKF'li Kadınlar

@fkflikadinlar

İTÜ'de prof. olarak görev yapan Celal Şengör, "terbiye ettiği" iddasıyla genç kadına uyguladığı tacizi sırıtarak anlattı. Kampüslerimizde tacize, tacizin meşrulaştırılmasına geçit vermeyeceğiz. Celal Şengör hakkında derhal soruşturma açılsın!

@NurettinOzgenc

@s_hablemitoglu Eleştirmiş ama tacizcinin adını verememiş... Bu ahlaksızlığı muhafazakar kesimden biri yapmış olsaydı ne kadar sözde ahlak savunucusu varsa; tekmili birden "tacizci hoca" diye saldırıya geçerdi. Ama fışkı yiyen Prof yaptı mı ses yok. twitter.com/s_hablemitoglu…

@equallydamaged

Öğrencilerini yanına çekip rızasız şekilde yanaklarından öpen, kadın asistanlarına 'erkekler için dersi ilgi çekici hale getiriyorsunuz' diyen ve daha nice taciz örnekleriyle övünen, bundan haz duyan, aşağılık, akademi soytarısı Celal Şengör'ü teşhir ediyoruz!

@nizamettingve11

celal şengör önce ekranlarda kütüphane görevlisi kadının bacaklarına dönüp dönüp baktığını şimdi de bir üniversite öğrencisinin kalçasına şaplak attığını söyledi. kimse "hayırdır" demeyecek mi bu adama? dokunulmazlığı mı var bu adamın? tanrı mı bu adam?

@muhendisyenn

Celal Şengör 9 ay önce katıldığı bir yayında, öğrencisini taciz ettiğini pişkin pişkin anlattı. #CelalŞengör ü ihbar ediyoruz. Bu yapılan kabul edilemez. Ne şartlarda olursa olsun bu kabul edilemez. Ve bu normal bir şeymiş gibi yansıtılamaz! Şuraya bak ya. Rezillik diz boyu..

Odatv.com

 

 

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Özgür İstanbul | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.