• BIST 10045.74
  • Altın 2383.337
  • Dolar 32.4134
  • Euro 34.5567
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 16 °C

BARIŞ YARKADAŞ'TAN SAĞLIK BAKANINA KORANAVİRÜS YANITI

BARIŞ YARKADAŞ'TAN SAĞLIK BAKANINA KORANAVİRÜS YANITI
CHP eski Milletvekili Barış Yarkadaş Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'nın İstanbul Tıp Fakültesinde ortaya çıkan ve çinli bir çocuğa bulaştığı iddia edilen koranavirüs vakasının olmadığını belirtmesi üzerine sosyal medyadan cevap verdi.

CHP eski Milletvekili Barış Yarkadaş İstanbul Tıp Fakültesinde 6 yaşındaki Çinli bir çocuğun koranavirüse yakalandığını belirterek Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'nın gerçekleri açıklaması gerektiğini aksi halde istifa etmek zorunda kalacağını söyledi.

Çin'in Wuhan kentinden yayıldığı söylenen ve tüm dünyayı alarma geçiren koronavirüs İstanbul'da ortaya çıktı. Çin'den İstanbul'a gelen 6 yaşındaki Çinli çocukta İstanbul Tıp Fakültesi'nde Coronovirüs tanısı koyulduğu öğrenilmişti.

Konuya ilişkin açıklama yapan Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, olayın ciddi bir vaka olmadığını, mevsimsel grip tablosu olarak görüldüğünü ifade etmişti.

YARKADAŞ:YALANLAMAYIN İSTİFA ETMEK ZORUNDA KALIRSINIZ

Bakan Koca'nın açıklamalarına yanıt veren Yarkadaş, "Aile çevresinden edindiğim bilgiye göre; 6 yaşındaki Çinli kız çocuğunun iki yakınını da karantinaya almışsınız! Yalanlamayın, istifa etmek zorunda kalırsınız!" dedi.

Twitter hesabından açıklama yapan Yarkadaş şunları kaydetti:

Sağlık Bakanı hala "Türkiye'de CoronaVirüs'lü hasta yok" diyerek beni yalanlamaya çalışıyor. Peki Sn. Bakan, o halde neden dün gece İÜ'ye gelen 6 yaşındaki Çinli kız çocuğunu hastaneye hemen yatırıp diğer hastaları bölümden çıkardınız? Çocuğun sürekli aksırdığını gören Dr. >>>

Neden diğer hasta yakınlarına "Burayı acilen boşaltın" dedi. Ve son bir soru: Halka gerçekleri neden söylemiyorsunuz? Aile çevresinden edindiğim bilgiye göre; 6 yaşındaki Çinli kız çocuğunun iki yakınını da karantinaya almışsınız! Yalanlamayın, istifa etmek zorunda kalırsınız!

CHP eski Milletvekili Barış Yarkadaş Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'nın yalanladığı virüs olayı ile ilgili teşhis belgesini yayımladı.İşte Çin'li çocuğa konulan tanı;

169360-922x776-001.png

TIP FAKÜLTESİNDEN AÇIKLAMA

CHP eski milletvekili ve gazeteci Barış Yarkadaş’ın gündeme getirdiği iddia ile ilgili İstanbul Üniversitesi Tıp Fakültesi kaynakları açıklama yaptı.

Koronavirüs şüphesiyle hastanede tedavi altına alınan Çinli çocuğun 10 gün önce Şangay’dan Türkiye’ye geldiğinin öğrenildiğini bildiren kaynaklar, an itibariyle hastalığın kesin teşhisinin yapılmadığını kaydetti.

 

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Özgür İstanbul | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.