• BIST 10276.88
  • Altın 2389.553
  • Dolar 32.3413
  • Euro 34.8304
  • İstanbul 17 °C
  • Ankara 16 °C

Hüsamettin Elçi Gönülleri AHİ Evran Sofrasında Buluşturdu

Hüsamettin Elçi Gönülleri  AHİ Evran Sofrasında Buluşturdu
Pendik Kaynarca Havalisi Esnaf ve Kredi Kooperatif Başkanı Hüsamettin Elçi, Duduzar Dinlenme Tesisleri’nde Pendik'in İş İnsanları ve  sivil toplum...

Pendik Kaynarca Havalisi Esnaf ve Kredi Kooperatif Başkanı Hüsamettin Elçi, Duduzar Dinlenme Tesisleri’nde Pendik'in İş İnsanları ve  sivil toplum kuruluşlarını AHİ Evran iftar sofrasında ağırladı.

 

İftar Programına; Pendik Kaynarca Havalisi Esnaf ve Kredi Kooperatifi Başkanı Hüsamettin Elçi, Pendik Belediye Başkanı Ahmet Cin, Pendik Kaymakamı İlhan Ünsal, AK Parti İstanbul Milletvekili Erol Kaya, AK Parti Pendik İlçe Başkanı Rüstem Kabil, MHP Pendik İlçe Başkanı Yüksel Cebe, Pendik Kaynarca Esnaf ve Kredi Kooperatif Üyeleri, Muhtarlar ve çok sayıda sivil toplum kuruluşları yer aldı.

 

İftar Programı sonrasında kısa bir konuşma yapan Pendik Kaynarca Havalisi Esnaf ve Kredi Kooperatifi Başkanı Hüsamettin Elçi; Ben küçükken sanırdım yaradan gökyüzünde büyüdükçe gördüm ki her maddenin özünde… Buna şahit olmamak mümkün değil. Buna şu anda da yine şahidiz çünkü şu koskoca tesise sevdiklerime sizleri ben sığdıramadım ama Allah’ım sizleri Elçi’nin küçücük kalbine sığdırmış. Bundan büyük keramet, bundan büyük delil olur mu? Hepimizden özrü dileyerek sözüme başlamak istiyorum. Çünkü öylesine müstesna arkadaşlarımızı görüyorum ki, onları bir yere oturtamadım rahat ettiremedim gerilerde kaldılar. Bağışlasınlar beni ama her birinize samimiyetimle şunu söylüyorum. Her birinizin yeri kalbimdedir. Sizleri gönlümde ağırladığımı bilmenizi ve hoş görmenizi isterim.

 

Bu gönül akışı içerisinde sizleri kelimelerin en güzeliyle Allah'ın kelamıyla selamlıyor ve hoş geldiniz Ahi Evran soframıza şeref verdiniz diyorum. Bu toplantının bence üç tane önemli sebebi var. Burada birincisi bana Pendiğime, Pendiklime esnafıma sanatkârıma bir yıl boyu emek veren gönüllü hizmet eden bıkmadan tükenmeden muhabbetle bakan ve hizmet eden bürokratlarımı siyasetimin önündeki insanları Pendik’i idare edenlerle Pendik eşrafımı ve Pendik esnaf ve sanatkârlarımı bir araya getirip kaynaştırmak adına bizlere hizmet eden esnaf ve sanatkârımızla birlikte tüm siyasilerimize teşekkürümüzün bir ifadesi olsun istedim.

 

İkinci bir amacım dün burada dolaşırken  şu tohuma rastladım ve onu alıp buraya getirdim. Ve bu tohum koca ağacı içinde barındıran bir tohum. Dedim ki; şu koskocaman ağacı şu tohuma gizleyen Allah öyle şeyleri küçük şeylere gizlemiş ki, ondan büyüklerin oluşmaması mümkün değil.

Dün Kadir gecesi idi. Benim dinimde Kadir gecesinin çok ayrı bir yeri var. Ben buna iman eder ve inanırım. Öyle inanıyorum ki burada bulunan insanların tamamına yakını Allah kelamını andı ve Allaha yöneldi. Öyle ise Allah’ın bir müjdesi var Kadir gecesinde Allaha yönelenlerin bütün geçmiş günahlarını affederim diyor. Ben buna sonuna kadar iman eder ve inanırım. Öyle inanıyorum ki, burada dünden bütün günahlarından arınıp bir sabi kadar saf temiz insanları ağırlıyorum.

 

Öyle ise duanın tam zamanıdır. Çünkü Allah şöyle buyuruyor ‘’ben oruçlu ağızların benden talebini geri çevirmem’ ’Öyle ise benim için bu tam bir fırsattır. Ben Pendik’imin müstesna insanlarına demek istiyorum ki, ya rabbi Müslüman mağdur, ya rabbi Müslüman mahsun rabbi, Müslüman mazlum.Yarabbi Müslümanların çocuklarına  Doğu Türkistan’da annesinin karnındayken canını alıyorlar. Ya rabbi Filistin’de kurşunlar altındaki çocuk annesine ‘’anne çocukları küçük mermilerle mi öldürüyorlar’ ’diye soruyor. Bağdat’ta Müslüman çocuklar köpeklere parçalattırılıyor. Somali’de acından ölmekte olan çocuk annesine’ ’Anne cennette yemek var mı? diye soruyor.

Ve daha acısı Filistin’de kurşunlanmış bir bebek ölürken ‘’sizi Allaha söyleyeceğim’’diyerek canını veriyor.İşte ben bu gece Kadir gecesinde çıkmış tertemiz ve oruçlu ağızlarla Allaha birlikte dua etmek istiyorum. Diyorum ki; Ya rabbi mümine merhamet eyle,ya rabbi benim vatanımın, benim milletimin, benim geleceğimin, benim ülkemin, birliğe beraberliğe en muhtaç olduğu zamanlar…

Ya rabbi, benim atam Fatih Sultandır. Ya Rabbi, benim dedem Selahattin Eyyubi’dir. Ya rabbi, onların nesli bu gün yüz yıllık, bin yıllık kardeşlikler araya nifak sokularak parçalanmak ister.Sen merhamet eyle bizim birlikteliğimizi daim eyle demek için bu gün buraya sizleri davet ettim.

Üçüncü bir şeyi daha ifade etmek istiyorum. O da, 31 Mart seçimlerini geride bıraktık. 31 Marttan sonra çok farklı şeyler oldu.Pendik’in siyasetçileri ve emrinde olanlar da burada. Yeni çiçeği burnundaki belediye Başkanımızda AHİ Evran soframızı onurlandırdı. Ben onlara hitafen şunu derim.Herkes bu neticeyi çok iyi okumalı. Kimse kimsenin karşısındakine niye böyle oldu dememeli. Böyle olmasında benim payım ne? diye sormalı. Ve bir gelecek seçim daha var. Esnaf olarak eşraf olarak maceralara yer olmadığını sanıyorum. Çok dikkatli olmamız lazım. Ülkemiz bir parça belini doğrultunca yeniden haçlı seferlerinin saldırıları  başladı. Siyasete fazla girmek istemiyorum. Ama ticareten de akıllı ve mantıklı düşünmek durumundayız. Ben her şeyin ötesinde sağ duyu ile hareket edip çocuklarınızın geleceğini düşünerek hareket edeceğinize inanıyorum. Pendik’in yeni seçilmiş Belediye Başkanımız burada onun da yolunu açmamız gerektiğine inanıyor her birinize Ahi Evran soframızı onurlandırdığınız ve şereflendirdiğiniz için ayrı teşekkür ediyorum. Siz geldiniz bizim gönlümü yaptınız, mevlam da sizlerin gönlünü yapsın diyor hayırlı akşamlar diliyorum’’dedi.

Gecede Pendik Belediye Başkanı Ahmet Cin; Pendik’le ilgili yapılacak önemli projelerin hayata geçmesi için 23 Haziran’da yapılacak olan belediye seçimlerinde AK Parti İBB Adayı Binali Yıldırım’a destek verilmesi gerektiğini ifade etti.

 

AK Parti İstanbul Milletvekili Erol Kaya; 31 Mart seçimlerinde yapılan yanlışlara girmeyeceğini belirterek ülke olarak PKK terör örgütleriyle tam mücadele verildiğini ve her gün bir şehit cenazesi geldiğini halkın bilmesi ve seçmenin bu doğrultuda hareket ederek  sandıkta oy kullanması gerektiğini söyledi.

Haber/Hatice ODABAŞ

 

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Özgür İstanbul | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.