• BIST 10276.88
  • Altın 2390.367
  • Dolar 32.335
  • Euro 34.7427
  • İstanbul 16 °C
  • Ankara 13 °C

KORANAVİRÜS NEDENİYLE ANKARA'YA İNEN UÇAKLA İLGİLİ BAKANDAN AÇIKLAMA

KORANAVİRÜS NEDENİYLE ANKARA'YA İNEN UÇAKLA İLGİLİ BAKANDAN AÇIKLAMA
Sağlık Bakanı Fahrettin Koca Ankara Tahran seferi yapan uçağın koranavirüs şüphesiyle Ankara'ya inmesi nedeniyle açıklamalarda bulundu. Bakan Koca sosyal medyadan yaptığı açıklamasında ülkemizde koranavirüs vakasına rastlanmadığını belirtti.

Tahran - İstanbul seferini yapan THY uçağı, bir yolcuda koronavirüs şüphesi görülmesi nedeniyle Ankara'ya yönlendirildi. 132 Türk yolcu ve mürettebat Ankara'da karantinaya alındı.

THY’nin Tahran’dan havalanarak İstanbul’a gelmek üzere hareket eden TK879 sefer sayılı yolcu uçağı koronavirüs şüphesiyle Ankara’ya acil iniş yaptı. Esenboğa Havalimanı’nda olağanüstü hal ilan edildi.

Bir yolcuda koronavirüs belirtileri olması üzerine acil iniş yaptığı öğrenilen uçağı sağlık ekipleri karşıladı.

Tahran İstanbul arasında sefer yapan uçağın 132 yolcusu ile birlikte iniş yapması ve yolcuların karantinaya alınması üzerine Bakan Koca sosyal medya üzerinden konuyla ilgili açıklama yaptı.Acil iniş uçağın 17 yolcusu şüpheli olarak değerlendirilirken Sağlık Bakanı Fahrettin Koca ülkemizde yeni koranavirüs vakasına rastlanmadığını söyledi.

YOLCULAR KARANTİNAYA ALINDI

İran'dan koranavirüs nedeniyle acil iniş yapan uçaktaki 132 yolcu ve 10 mürettebat, özel kıyafetli sağlık görevlileri eşliğinde ambulanslarla Zekai Tahir Burak Hastanesi ve Bilkent Tıbbi Gözlem Kliniği’ne nakledildi.

4’ünde öksürük, 2’sinde boğaz ağrısı şikayeti bulunan, diğerlerinde hastalık belirtisi bulunmayan toplam 142 kişi, başka hasta bulunmayan iki hastanede tek kişilik odalarda gözlem altında tutulacak.Aralarında çocukların da bulunduğu karantina kapsamına alınan  hastalara tek kullanımlık ürünler verilip  nimuneler alınacak.Önlem amaçlı tüm atıklar tıbbı olarak değerlendirilip özel poşetlerle atılacak. 

Öte yandan koranavirüs vakası İtalya ve Yunanistan'a da sıçradı. İtalya'dan dönen bir yolcuda koranavirüs tespit edildiği belirtildi. Yunanistan Sağlık Bakanı temsilcisi olayı doğrularken yapılan testlerde 38 yaşındaki bir kadında koranavirüs tespit edildiğini duyurdu. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca İran'dan gelen yolcuların karantinaya alındığını belirterek testlerin devam ettiğini söyledi.

İşte Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'nın açıklaması;

 

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Özgür İstanbul | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.