• BIST 9039.77
  • Altın 2298.627
  • Dolar 32.3159
  • Euro 35.1084
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 22 °C

PROF.DR.ABÜLKADİR KOÇER;''COVİD-19'DA BAŞ AĞRISI ERKEN UYARI OLABİLİR''

PROF.DR.ABÜLKADİR KOÇER;''COVİD-19'DA BAŞ AĞRISI ERKEN UYARI OLABİLİR''
Tat ve koku kaybı COVID 19’un en çok bilinen semptomları arasında gösterilirken baş ağrıları da erken belirtiler arasında yer alabiliyor.

Özel Adatıp İstanbul Hastanesi Nöroloji Uzmanı Prof. Dr. Abdulkadir Koçer, COVID 19’da görülebilen baş ağrılarını diğer tip baş ağrılarından ayıran özellikleri açıkladı.

profdrabdulkadirkocer2.jpg

COVID 19’un hayatımıza girmesiyle birlikte, günlük hayatımızda çoğu zaman yaşadığımız burun akıntısı, boğaz kaşıntısı, sırt ağrısı gibi görece hafif semptomlar çok daha başka bir anlam kazanmaya başladı. En ufak belirti bile artık akıllara ‘acaba’ sorusunu getiriyor. Sağlıkla ilgili yaygın şikayetler arasında yer alan baş ağrıları da bu dönemde farklı kafa karışıklıklarına sebep olabiliyor.  Özel Adatıp İstanbul Hastanesi Nöroloji Uzmanı Prof. Dr. Abdulkadir Koçer, şu anda COVID 19 baş ağrısının kesin özelliklerinin tam olarak tanımlanmamış olduğunu fakat birkaç özellikle diğer baş ağrılarından ayırt edilebildiğini belirtmiştir. Prof. Dr. Abdulkadir Koçer; “COVID 19 geçirdikten sonra aradan uzun süre geçse de baş ağrısı şikayeti geçmeyen bazı hastalarımız olabiliyor. Kimi hastalarda şiddetli baş ağrısı birkaç gün sürerken kimi hastalarda ise aylarca devam edebiliyor.” dedi.

3-522.jpg

COVID 19’a bağlı baş ağrıları genellikle;

-          Orta ile şiddetli yoğunluğa sahip,

-          Başın sadece tek tarafında değil, her iki tarafında da oluşan,

-          Basınçlı bir ağrı hissi yaşatan, nabız gibi atan,

-          Eğildiğinde daha çok kötüleşebilen,

-          72 saatten daha uzun sürebilen,

-          Ağrı kesicilerin çok etkili olmadığı gibi özelliklere sahip olabilir.

COVID 19 kaynaklı baş ağrınızı hafifletmek için;

-          Doktorunuzun önerdiği ilaçları kullanın.

-          Soğuk kompres uygulayın; alnınıza soğuk kompres uygulamak baş ağrınızı hafifletmeye yardımcı olabilir.

-          Hafif bir masaj yapmayı deneyin; alnınıza veya şakaklarınıza hafifçe masaj yapmak semptomlarınızı hafifletebilir.

-          Mümkün olduğunca gözlerinizi kapatıp dinlenmeye çalışın.

COVID 19 Aşısı sonrası baş ağrısı

Prof. Dr. Abdulkadir Koçer, COVID 19 aşısı sonrasında yorgunluk, ateş, aşı uygulanan bölgede ağrı, kızarıklık ve baş ağrısı gibi bazı yan etkilerin görülebildiğini fakat bu etkilerin genellikle 48 saat içerisinde sonlandığını belirtti. Koçer, aşı sonrasında oluşan ve 48 saat içerisinde geçmeyen baş ağrılarının uzman doktor tarafından değerlendirilmesinin daha doğru bir yaklaşım olacağını ifade etti.  

            ADATIP HASTANESİ ÖZ GEÇMİŞİ

 

Sağlık sektöründe 1995 yılından bu zamana kadar başarılı bir geçmişe sahip olan Adatıp Hastanesi, Haziran 2014 tarihinden itibaren Sakarya'nın önde gelen iş adamı Orhan Kocabıyık bünyesindeki şirketler grubuna dahil olmuştur. Sakarya (Adapazarı) ve Doğu Marmara Bölgesi'nin ilk ve en büyük hastanesi unvanını taşıyan Özel Adatıp Hastanesi, 2017 yılının Eylül ayında, Sakarya'nın ardından İstanbul'a da sağlık adasını kazandırmıştır. İstanbul'da da 25.000 metrekarelik kapalı alan üzerinde, Dünya standartlarında donanım ve alt yapıya sahip olan Özel Adatıp İstanbul Hastanesi, 50’nin üzerinde alanında uzman hekim, 8 ameliyathane, 25 genel yoğun bakım ve koroner yoğun bakım yatağı, 10 yenidoğan yoğun bakım yatağı ve toplam 65 adet yüksek konfor standartlarına sahip hasta odaları ile hizmet vermektedir.  Sağlığa adanmış yaklaşımla bir sonraki adımda ise; alanında uzman 100’ün üzerinde hekim, 8 ameliyathane, 25 genel yoğun bakım ve koroner yoğun bakım yatağı, 21 yenidoğan yoğun bakım yatağı ve 200’ün üzerinde hasta yatağı ile uluslararası standartlarda hizmet vermeye devam edecektir.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Özgür İstanbul | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.