• BIST 11456.34
  • Altın 5882.036
  • Dolar 42.6768
  • Euro 50.1979
  • İstanbul 3 °C
  • Ankara 0 °C

Sürtük

Emin Varol

 

Anayasanın 103. Maddesine göre yemin eden Cumhurbaşkanı "Türkiye Cumhuriyetinin şan ve şerefini korumak, yüceltmek ve üzerime aldığım görevi tarafsızlıkla yerine getirmek için bütün gücümle çalışacağıma Büyük Türk Milleti ve tarih huzurunda, namusun ve şerefim üzerine andiçerim" der. Anayasanın 104. Maddesi; "Cumhurbaşkanı, Devlet başkanı sıfatıyla Türkiye Cumhuriyetini ve Türk Milletinin birliğini temsil eder" der.

Cumhurbaşkanının anayasal sınırlar dışına çıkması meşruiyetini ortadan kaldırır ve Cumhurbaşkanını makamını işgal eden bir konuma getirir. Anayasaya göre; Türk Milletinin birliğini temsil eden Cumhurbaşkanı, Türkiye Cumhuriyetinin şan ve şerefini korumakla yükümlüdür.

AKP'li Cumhurbaşkanı 1.Haziran'da yaptığı gurup konuşmasında, Gezi olaylarına katılanlar için, "Düşünün Dolmabahçe Bezmialem Valide Sultan Camiinin içinde bu eşkıyalar, bu teröristler bira şişeleriyle, bira kutularıyla adeta camiye pislemişti. Bunlar böyle çürük, bunlar sürtük" dedi. Bu mabede bira şişeleriyle girilip içki içildiği tam bir iftiradır. Bunun doğru olmadığını mabedin müezzini "Ben Müslüman'ım yalan söyleyemem. Bira şişesi ve içki içen görmedim" diyerek kanıtlamıştır. Mabette içki içildiğini kanıtlayacak ne bir belge ve nede bir video kaydı mevcuttur. AKP'li Cumhurbaşkanı, Gezi olaylarına katılanlara iftira etmektedir. Türk Milletinin birliğini temsil eden AKP'li Cumhurbaşkanı milletin bir kısmına ağır hakaret etmektedir. Bu ifadeleri kullanan bir cumhurbaşkanının anayasayı çiğnediği ve dolaysıyla meşruiyetini yitirdiği aşikardır.

Gezi olayları; iktidara duyulan hoşnutsuzluğun, ifadesidir. Milletin bir kısmı demokratik haklarını kullanarak, barışçıl bir biçimde hoşnutsuzluklarını ifade etmek istemiştir. Fakat polisin orantısız güç kullanmış olması olaylara kan sürmüştür. Gezi olaylarına 80 ilde 11 milyon insan katılmıştır. Bu kadar geniş bir topluluğa "çürük", "sürtük" diyerek hakaret etmek kimsenin hakkı da değildir, haddi de değildir. Cumhurbaşkanlığı makamı ülkede sorun haline gelmiştir.

Tek Adam Rejiminde ülkenin durumundan birinci derecede Cumhurbaşkanı sorumludur. Bu ülkede 11 milyon çürük ve sürtük varsa, bu Cumhurbaşkanının basiretsizliğinin ve liyakatsizliğinin bir kanıdır. Bu 11 milyon yetişkin insan, ülkedeki, Gezi olaylarına katılabilecek konumda olan, yetişkinlerin en az yüzde 25'ini oluşturmaktadır. Çürüğün ve sürtüğün böylesine bol olduğu bir toplum yozlaşmıştır. AKP iktidarı 20 yıllık zaman içinde toplumu yozlaştırma başarısını göstermiştir. AKP'li Cumhurbaşkanının ifadesinden bu anlaşılmaktadır. Çürüğün ve sürtüğün böylesine bol olduğu bir millette cumhurbaşkanına cumhurbaşkanı değil patron denir.

 

                                                                                                         

Bu yazı toplam 562 defa okunmuştur.
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu yazıya henüz yorum eklenmemiştir.
Yazarın Diğer Yazıları
  • Çağrı11 Aralık 2025 Perşembe 12:34
  • Yurttaş21 Kasım 2025 Cuma 17:07
  • Durum08 Kasım 2025 Cumartesi 11:06
  • Basın30 Ekim 2025 Perşembe 15:04
  • Basın30 Ekim 2025 Perşembe 15:04
  • Tanı17 Ekim 2025 Cuma 11:16
  • Çelişki06 Ekim 2025 Pazartesi 10:20
  • IŞİD19 Eylül 2025 Cuma 11:35
  • Yargı08 Eylül 2025 Pazartesi 16:01
  • Zulüm23 Ağustos 2025 Cumartesi 15:08
  • Yanıltma14 Ağustos 2025 Perşembe 10:18
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Özgür İstanbul | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.